Markedsvej 7 - 6550 Brørup+45 75 38 23 19

Markedsrestaurationen har hver fredag siden 1966 serveret mad til Husdyrauktionens handelsfolk, landmænd,kræmmere og besøgende.

Åbningstider

Alle fredage, (ikke helligdage)
Påske Lørdag
Lørdagen efter Store Bededag.

Markeds Restaurationen
Brunch 8.00 – 10.30
Middag 10.30 – 14.00

Marked
8.00 – 14.00
Mange kræmmere begynder allerede at stille op omkring kl. 5

Husdyrauktionen
Starter kl. 12.00 – Til alle dyr er solgt.

Marked Menu

 

 

 

Brunch Buffet 96,-
Dagens middag 85,-
Dagens ret 80,-
Usp. Smørbrød 36,-
Tarteletter 54,-
Stjerneskud 105,-
Franskbrød m/ rejer 52 ,-
Franskbrød m/ pålæg 34 ,-
Franskbrød med ost 32 ,-
Rundstykker m/ ost el. pålæg 18,-
Kartoffelsalat m/ frikadeller 52,-
Pommes frites 30,-
Pommes frites m/ pølse 39,-
Pommes frites m/ fiskefilet 50,-
Pølsemix 60,-
Flødekager 30,-
Tørkager 22,-

Kop kaffe 12,-
Sodavand 24,-
Øl 26,-

Brørup Marked startede tilbage i 1956 da en gruppe af lokale landmænd besluttede sig for at man skulle kunne handle kreatur direkte fra landmand til landmand uden mellemled. Derpå opstod husdyrauktionen. Den første auktionshal blev bygget i sommeren 1957 og der blev afholdt auktioner hver 2.  fredag.
Det begyndte at blive trængt, eftersom der kom flere dyr til og dermed også flere folk. Det blev derfor nødvendigt at afholde auktioner hver fredag, og der blev hurtigt behov for mere plads. Auktionshallerne blev udvidet efterhånden som plads manglen opstod, og der er blevet lavet omkring fem tilbygninger siden den første auktionshal blev bygget.

Efterhånden som auktionerne blev større kom der også kræmmere til, som i dag står ved deres stader omkring auktionshallen.

Markeds Restaurationen, hvor den står i dag, blev opført i 1965. Markeds Restaurationen blev opført pga. manglende spiseplads, da Brørup Marked og husdyrauktion var størst tilbage i 1965. Her var det folk gik over for at få deres frokost efter en god handel, enten på auktionen eller ved kræmmermarkedet.

I dag er restaurationen forpagtet af restauratør Arne Haahr Larsen. Som hver fredag sælger god gammeldags dansk mad. Og den dag i dag kommer landmænd og kræmmere stadig op på restaurationen og snakker om dagens salg og køb.

Brørup Marked er Nord Europas største marked af sin slags. Det hele er blevet bygget op omkring husdyrauktionen. Selve kræmmermarkedet er størst om sommeren, her kan man prutte om prisen hos de mange kræmmer som sælger alt fra ”nyt og gammelt til skidt og skrammel”.  Men også bageren og ostemanden, fiskemanden og grønthandleren kommer forbi med deres salgsvågne.

I auktionshallerne bliver der stadig auktioneret kreatur og som besøgende er der stadig rig mulighed, for at komme ind og opleve atmosfæren, mellem kreatur og landmænd. Det  forgår som det gjorde for 50 år siden. Man skal dog ikke lave for store bevægelser, da man så kan risikere at købe en ko.

Til et besøg på Brørup Marked, tilhøres også et besøg på Markeds Restaurationen, der hver fredag sælger Dagens Middag i form af god gammeldags dansk mad som da det hele startede. Her kommer landmænd, handelsfolk og kræmmer stadig efter en handel og får deres middag og kaffe, før markedsdagen endnu engang er ovre.

Som det nye er der åbnet en Bazar i en af de gamle auktionshaller. Her kan man komme ind og blive klippet, købe en ny taske eller andet godt.